Negeriku……

Langite peteng dhedet,
Kilate semliber soyo byar pet,
Mung udane koyo ra karep.

Kahanan ekonomi tansah seret,
Wokeh pejabat kang podo ditangkep,
Korupsine mblambang persis benang mbulet,
Rakyate kere rizkine do mungsret.

Wong cilik kang cupet bandane,
Raiso gemuyu ing wayah sore,
Minyak ilang ra jelas dununge,
Elpiji mabur ra ngerti panggonane.

Kimungkin wolak walike jaman,
Ono bengi ono awan,
Ono bungah ono kasusahan,
Wetune njempalik ganti praupan.

Ayo the heroes ayo konco,
Numindakno rogo ngobong tenogo,
Nggedeni amal wirid lan dungo,
Muji Pengeran kang moho kuoso,
Mugo mugo………
Biduk negeri rakelem ing tengahe segoro.

14 Responses to “Negeriku……”

  1. mie2nk :

    Ya allah…………..

    beginikah nasib negeriku yang KU cinta ini…..
    dari dulu sampai sekarang masih begini begini….

    Indonesia…………….
    Indonesia……………….

    kok yo koyo ngene nasibmu……………..

  2. neng-shei :

    waaah, bagus puisinyaaa……

    kereeen, kereeeen…..

  3. GlongGongan :

    Amin…………….

    !…salam perut…!

  4. noviantopr :

    Mugi-mugi Gusti pengeran paring pangarsami dumatheng sedayanipun, saking sedanten kalepatan, kaliyan ugi sanget Rakyat Indonesia dipun paringi sejahtera gemah ripah loh jinawi, tentrem kerto raharjo (translate : semoga Tuhan memberi pengampunan kepada kita semua, dari segala kesalahan, dan semoga bisa rakyat Indonesia ini diberikan kesejahteraan yang sempurna dan juga ketentraman yang langgeng) *Jadi orang jawa yang njawani mode on*

    > wah, yo iki wong Jowo asli, hehehe.
    Aku cuma mangsuli komenmu mung sak madyo ae…………amin !

  5. mantan kyai :

    pardon please !!! what r u guys talking about??? *sok ngeloyor pergi*

    >ah, no what what koq…………..this is just talking talking about suroboyoan style.

  6. luxsman :

    Ayo, Maringene ono Ruwatan MASAL, Ono sing Melu Gak????, Daftarne Jarene nang BALAI PEMUDA…, hehehehe…..

    >yo, trus awakmu sing bagian nyuwuk karo ndalang, hehe

  7. thobroni88 :

    wess… aku manut ae…
    ra ngerti artine jeh….!!!!

  8. roons :

    aku manuttt…..
    manuttt….
    manuttt…

  9. kiekie :

    Amien….

  10. dinda_cute :

    amien….. 🙂

    semoga kedepan na negriku bisa lebih makmur soooooo wes gag enek sing nyekeri dollar nek negoro tonggo koyo nasibkuh.

  11. arqu3fiq :

    Amin 3X

  12. ericova :

    monggo ayo cak..

  13. Just Bryan :

    Amin 99x…
    aq di ajari bahasa jawa jga y..hehe

    >weh, aku yo ra sepiro iso fren….
    iki yo wis rodo deg degan.
    Untung ra ono sing komplain.

  14. panggiring :

    Puisine mantrebz tiada duanya,

Leave a Reply